Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Польща

StrazGraniczna

Вівторок, 12 вересня 2023, 13:57

Кількість жертв легіонельозу у Польщі зросла до 24 осіб

Польща

У Жешуві померла 91-річна жінка.

"Ще одна людина, інфікована легіонелою, померла" – повідомив речник Університетської клінічної лікарні в Жешуві, передає польське видання Wirtualna Polska.

Пацієнтка мала 91 рік. У жінки були супутні захворювання, її госпіталізували до Підкарпатського центру легеневих захворювань.

Загалом кількість бактеріальних жертв по країні зросла до 24.

Нагадаємо, перше повідомлення про зараження легіонелою Жешувська санітарно-епідеміологічна станція отримала в четвер, 17 серпня. На цей час зареєстровано 166 підтверджених випадків зараження легіонеллою. Найбільше хворих у Жешуві та Жешувському повіті.

Бактерії легіонели також виявили в одному зі столичних державних дитсадків у Середмістя. Заклад залишився відкритим – закривати його не рекомендували. Як повідомлялося, санітарно-епідеміологічна станція порадила закрити душові в установі на сім днів. За цей час душові мають бути демонтовані та проведені хімічна дезінфекція. Так званий перегрів води – нагрівання її до температури 70 градусів, що вбиває бактерії легіонели.

Додамо, легіонела – це бактерія, яка може з'явитися в системах водопостачання в будівлях. Його розвитку сприяє середовище, багате солями кальцію та магнію, водоростями та найпростішими, а також температура від 25 до 40 градусів Цельсія (бактерії розмножуються при температурі 40-60 градусів Цельсія).

Зараження відбувається при вдиханні аерозолю, що містить бактерії (наприклад, утворюється під час проточної води з крана, душу або змиву в туалеті). Ви не можете заразитися бактеріями, вживаючи заражену воду.

Легіонела викликає легіонельоз або хворобу легіонерів, яка може призвести до пневмонії. Симптоми легіонельозу нагадують грип (лихоманка, озноб, сухий кашель, головний і м'язовий біль).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.