Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська ОВА

Середа, 13 вересня 2023, 12:38

Львівська ОВА наразі тихенько мовчить про вилучення військового ПДФО у громад

Львівська ОВА

Львівська ОВА не виступила проти вилучення "військового" ПДФО у громад.  

Про це повідомив заступник директора департаменту фінансів Львівської ОВА Іван Нос під час засідання постійної комісії з питань законності, депутатської етики, регламенту та свободи слова Львівської обласної ради.

Станом на 7 вересня Львівська ОВА офіційно не зверталась до президента, Кабміну чи парламенту з проханням не вилучати наступного року податку на доходи фізичних осіб, отриманого від військовослужбовців, правоохоронців тощо, так званого "військового ПДФО", у місцевих бюджетів.

исьмово ми не зверталися, в нас проводилась селекторна нарада з фінансистами всієї держави і, відповідно до цього, про свої позиції заявляли Асоціація місцевих органів влади, Асоціація міст України і окремі території. Свою позицію обласна державна адміністрація з цього приводу – податку на доходи фізичних осіб – офіційно ніде не заявляла" – наголосив Іван Нос.

За його словами, до початку вторгнення РФ в Україну кожного місяця до обласного бюджету Львівщини в середньому надходило 15 млн грн податків  від правоохоронних органів, військових частин. Натомість станом на сьогодні обласний бюджет від них отримує від 116 до 120 млн грн у місяць.

"Якщо зараз всю цю суму забрати до держбюджету, то тоді буде часткове розбалансування місцевих бюджетів і можливе різке скорочення видатків на обласні програми" – додав Іван Нос.

Нагадаємо, Міністерство фінансів виступило з ініціативою скеровувати 100% податків, які сплачуються з зарплат військовослужбовців, до державного бюджету.

Проти цього рішення виступила Асоціація міст України та безліч місцевих громад, які наголошують, що вилучення у громад частини податку на доходи фізичних осіб зруйнує систему оборони країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.