Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 29 вересня 2023, 10:31

У Львові на базі п'яти соцзакладів створили центр реабілітації Джерело

Львів

Депутати об’єднали п'ять міських соціальних закладів в єдину структуру.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 28 вересня, на сесії Львівської міської ради депутати об’єднали у Львівський міський центр соціальних послуг та реабілітації "Джерело" п'ять міських закладів, які опікуються людьми похилого віку, дітьми і родинами у скруті, бездомними.

Об’єднали такі заклади: Міський центр реабілітації "Джерело", Міський центр соціальних служб, "Соціальний готель", Міський територіальний центр соціального обслуговування та Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб.

Новий заклад створюють на базі Міського центру реабілітації "Джерело".

"Центр "Джерело" починав свою діяльність як благодійна установа. Згодом місто створило комунальну установу "Джерело" на базі благодійної. Зараз ми на початку нового етапу, уже кілька місяців до нього готуємось, думаємо, як оптимізувати та розвивати ті послуги, які найбільш потрібні у громаді, як залучати позабюджетне фінансування, як запускати сталі механізми моніторингу та оцінки" – пояснила керівниця Львівського міського центру соціальних послуг та реабілітації "Джерело" Зореслава Люльчак.

За її словами, щомісяця центр планує охопити соціальними послугами близько 10 тисяч мешканців громади.

Нагадаємо, у грудні 2022 року депутати погодили ліквідацію чотирьох комунальних соцзакладів та приєднання їх до центру реабілітації "Джерело".

Додамо, торік депутати Львівської міськради також ліквідували муніципальний хор "Гомін", об'єднавши його з Львівським органним залом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.