Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 30 вересня 2022, 14:59

У Львові ліквідують муніципальний хор "Гомін"

Львів

Депутати ліквідували муніципальний хор "Гомін", об'єднавши його з Львівським органним залом.

Вчора, 29 вересня, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали рішення про реорганізацію концертних організацій Львівської міської територіальної громади.

"За" проголосували 38 депутатів.

Йдеться про ліквідацію львівського муніципального хору "Гомін" шляхом приєднання його до Львівського академічного будинку органної та камерної музики.

Як йдеться у пояснювальній записці до проєкту ухвали, мета такого рішення – поєднання інноваційних мистецьких практик обох інституцій, ефективного менеджменту, активізація міжнародної співпраці та залучення найвідоміших музичних колективів, солістів і диригентів, популяризація української класичної музики та українських виконавців в Україні та світі, позиціювання Львова як одного з основних центрів музичного мистецтва України.

За словами директорки департаменту розвитку Львівської міськради Наталії Бунди, це рішення також дозволить підвищити зарплатню для музикантів.

Також ухвала передбачає, що будинок органної та камерної музики стає правонаступником всього майна, прав та обов'язків цього хору.

Зазначимо, львівський хор "Гомін" існує з 1988 року, а з 2003 року він підпорядковується управлінню культури Львівської міської ради. Хор виступив організатором кількох фестивалів у Львові: Міжнародного фестивалю хорової музики "Львівські зустрічі" (2008, 2016, 2018) та Регіонального хорового фестивалю "Хваліте Господа з небес" (2009, 2010, 2011, 2013, 2015, 2017), а також у Польщі: Різдвяної програми (м. Вроцлав, 2018), до 100-річчя ЗУНР та 100-річчя польської армії (Кошалін, 2018).

Нагадаємо, у листопаді 2017 року у місті обрали нового директора Львівського будинку органної і камерної музики, а у травні 2021 року депутати Львівської міськради звернуться до Мінкульту з проханням надати Львівському будинку органної та камерної музики статус академічного.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.