Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сихів

Понеділок, 2 жовтня 2023, 15:57

У Львові витратять майже два мільйони гривень на посипання вулиць Сихова піскосумішшю

Сихів

Сихівська РА замовила 600 куб.м піскосуміші, якою посипатимуть вулиці району, за 1,7 мільйона гривень у новостровеної львівської фірми.

Сихівська районна адміністрація Львівської міської ради провела тендер у системі ProZorro на придбання протиожеледних реагентів – піску з домішками (піщано-соляна суміш), які переможець тендеру має поставити до 1 грудня 2023 року.

Аукціон стартував 26 вересня, участь у ньому взяли ТОВ "Компанія "Трансресурс" (1 739 999 грн), ТОВ "Укрєвросвіт" (1 740 000 грн) та ТОВ "ЗІО-спорт" (2 637 000 грн). Переможцем торгів обрали ТОВ "Компанія "Трансресурс", а очікувана вартість послуг становила 2 700 000 грн.

 

Як йдеться у закупівлі, до грудня цього року переможець тендеру має поставити Сихівській РА 600 куб.м піскосуміші із вмістом солі не менше 20% для використання у зимовий період.

У документі також зазначено, що сіль та пісок, з яких буде виготовлятись піскосоляна суміш, повинні бути якісними та відповідати стандартам і нормам, що діють в Україні.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Компанія "Трансресурс" зареєстроване з червня 2023 року у Львові, займається гуртовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Власником та керівником фірми є львів'янин Степан Маїк.

Зазначимо, торік Сихівська РА закупила 140 куб. м піскосуміші за 733 тис. грн.

Додамо, у травні 2018 року львівські депутати підтримали петицію про відмову у Львові від використання піскосуміші. У влади міста вимагали: для посипання вулиць використовувати лише чисту сіль або знайти нешкідливі для взуття і лап тварин реагенти; на пішохідній частині використовувати лише механізоване прибирання; використовувати дрібні камінці, що вмерзають в сніг і створюють надійне зчеплення з підошвами взуття. 

У зв'язку з цим у Галицькому районі Львова застосовувавали нові реагенти, пішуфіт і кальцій хлорид.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.