Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Укроборонпром

Вівторок, 3 жовтня 2023, 14:31

Оборонне підприємство Львівщини втратило 700 тисяч через махінації на закупівлях

Укроборонпром

Посадовець оборонного заводу разом з підрядником закупили неякісні деталі до військової техніки.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

СБУ викрила посадовця відділу технічного контролю підприємства на Львівщині, що входить до складу ДК "Укроборонпром", який разом з підрядником розробив схему постачання запчастин до військової техніки в обхід умов тендерної закупівлі.

"Підприємство отримало продукцію, яка по факту не відповідає технічним та якісним характеристикам, що заявлені в тендері. А саме, під виглядом дороговартісних деталей посадовець відділу контролю оборонного заводу приймав на баланс комплектуючі, в сотні тисяч гривень дешевші, аніж зазначені в закупівлі. Лише за одним епізодом встановлено, що злочинна схема завдала збитків державі на майже 700 тисяч гривень" – йдеться у повідомленні.

В СБУ наголосили, що експертиза підтвердила, що закуплені комплектуючі не можна використовувати за призначенням.

Наразі посадовцю оборонного підприємства повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до п'яти років.

Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.