Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ТОВ "Радехівський цукор"

ukrinform.ua

Вівторок, 10 жовтня 2023, 12:44

Радехівський цукор погодився на зобов'язання, щоб не потрапити під антимонопольне законодавство

ТОВ "Радехівський цукор"

АМКУ продовжує розгляд справи щодо придбання ТОВ "Радехівський цукор" активів ПАТ "Гнідавський цукровий завод".

Про це повідомила пресслужба Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Антимонопольний комітет у рамках розгляду справи щодо купівлі ТОВ "Радехівський цукор" активів ПАТ "Гнідавський цукровий завод" звернувся до власників цукрових заводів та фірм, що здають цукрові буряки на переробку, з проханням переглянути запропоновані ТОВ "Радехівський цукор"  зобовʼязання.

Зокрема, ТОВ "Радехівський цукор" заявив, що готовий взяти на себе певні зобов'язання, які б усунули "відповідний негативний вплив концентрації на конкуренцію та дозволили б органу Комітету прийняти рішення про надання дозволу на зазначену концентрацію".

Підприємство зобов’язується про­тягом п’яти років з моменту здійснення заявленої концентрації:

- не встановлювати різних умов до рівнозначних угод щодо переробки цукрових буряків на дава­льницьких умовах та не встановлювати таких умов переробки цукрових буряків на давальниць­ких умовах, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку;

- не обмежувати здатність бурякоздавачів самостійно визначати яка частина від загальної кіль­кості цукрових буряків передається ТОВ «Радехівський цукор» на умовах купівлі-продажу, а яка частина на давальницьких умовах.

- не допускати необґрунтованої відмови бурякоздавачам, які знаходяться в районі охоплення 132 км від місця знаходження активів Гнідавського цукрового заводу, від надання послуг переробки цукрового буряку, а саме: за наявності запитів з боку таких бурякоздавачів, виражених у тому числі в офіційних листах та/або за допомогою засобів електронної пошти, забезпечити надання послуг з переробки цукрових буряків на давальницьких умовах;

- здійснювати перевезення за власний рахунок або здійснювати повну компенсацію транспорт­них витрат пов’язаних із перевезенням цукрових буряків на відстань до 132 км всім бурякоздавачам, які знаходяться в районі охоплення 132 км від місця знаходження активів Гнідавського цукрового заводу;

- пропонувати бурякоздавачам укладення довгострокових (строком до трьох років) договорів переробки цукрових буряків та, при цьому, не обмежувати здатність бурякоздавачів самостійно визначати менший строк таких договорів;

- забезпечити, що бурякоздавачі, які знаходяться в районі охоплення 132 км від місця знахо­дження активів Гнідавського цукрового заводу, в результаті переробки на давальницьких умовах зданих ним цукрових буряків, отримуватимуть у власність не менше 74 кг цукру з 1 тони перероблених буряків (при базисній цукристості 16%), якщо такі бурякоздавачі є платниками ПДВ, та не менше 64 кг цукру з 1 тонни буряків (при базисній цукристості 16%), якщо такі буряко­здавачі не є платниками ПДВ.

Нагадаємо, у серпні цього року АМКУ розпочав справу щодо придбання ТОВ "Радехівський цукор" активів ПАТ "Гнідавський цукровий завод".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.