Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Вівторок, 5 грудня 2023, 09:40

АМКУ оштрафував львівську фірму за змову під час торгів

Львів

На трьох учасників торгів наклали штрафи на загальну суму 20 289 798 грн.

Про це повідомила пресслужба Антимонопольного комітету України.

Вчора, 4 грудня, колегія визнала, що ТОВ "ВС Технолоджі", ТОВ "Техніка для бізнесу" та ТОВ "Грін Лайт Корпоративні Рішення" вчинили антиконкурентні узгоджені дії, що стосуються спотворення результатів торгів. На зазначені фірми накладено штрафи на загальну суму 20 289 798 грн.

ТАК АМКУ встановила, що фірми узгодили між собою умови участі у торгах, які проводились філією "УМГ "ПРИКАРПАТТРАНСГАЗ" ПАТ "УКРТРАНСГАЗ" за предметом "Машини для обробки даних (апаратна частина)". Переможцем у закупівлі стало ТОВ "ВС Технолоджі".

При цьому, згідно з законом підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що учасник)протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Техніка для бізнесу" понад 26 років тому зареєстроване у Львові, на вул.П'ясецького А., будинок 12 і займається виробництвом комп'ютерів і периферійного устатковання. Власниками компанії є Олег Шуптар, Микола Чопоров та Орест Блажиєвський.

Крім цього, нагадаємо, що інша компанія з торгів, ТОВ "ВС Технолоджі" у травні цього року виграла тендер на 175 гривень на постачання обладнання для системи електронного документообігу для Львівської ОВА. Фірма зареєстрована з 1999 року у Києві, займається оптовою торгівлею комп'ютерами, периферійним устаткованням і програмним забезпеченням. Власниками фірми є киянин Володимир Степанюк та мешканець Київської області Валентин Коровай.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.