Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ігор Гринкевич

Telegram lachen_tyt

П'ятниця, 12 січня 2024, 10:12

АРМА знайшла у Гринкевичів елітну нерухомість, автомобілі та зброю

Ігор Гринкевич

Ці дані передали до ДБР для арешту активів та їх майбутньої можливої конфіскації.

Про це повідомила пресслужба Агентства з розшуку та менеджменту активів.

На виконання запиту ДБР Нацагентство виявило та розшукало активи львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та осіб, пов’язаних з його протиправною діяльністю.

Службові особи та бенефіціари підконтрольних товариств з обмеженою відповідальністю й ряду інших бізнес-субʼєктів діяли за попередньою змовою зі службовими особами Міноборони. Під час дії воєнного стану вони зловживали службовим становищем та укладали із зазначеним органом влади договори про поставку товарів для потреб ЗСУ (засобів індивідуального захисту та продуктів харчування) зі 100% передоплатою, але без наміру їх повного та належного виконання. 

"Таким чином, Ігор Гринкевич та його спільники обвинувачуються у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах. 60% бюджетних коштів, які підконтрольні фігуранту юрособи отримували від Міноборони, виводились на користь інших афілійованих компаній (найчастіше здійснювались операції щодо надання або повернення фінансової допомоги). Підприємства проводили ризикові (безтоварні) фінансові операції" – йдеться у повідомленні.

Решта 40% коштів - для забезпечення виконання державних контрактів - переказувались на рахунки турецьких виробників одягу у Турецькій Республіці.

Агентство виявило та розшукало наступні українські активи фігурантів: 

  • житлова нерухомість – 17 (зокрема, 3 квартири у власності дружини Ігоря Гринкевича Світлани; 1 львівська квартира у власності Ярини Гринкевич; 1 львівська квартира у власності Мар’яна Шведа та 2 квартири у власності Софії Морозюк)
  • нежитлова нерухомість – 7 (зокрема, нежитлове приміщення на вул. Саксаганського у центрі столиці)
  • земельні ділянки – 18 (зокрема значні ділянки у Литвинівській с/раді Вишгородського району Київської області, що належать Ігорю Гринкевичу та його сину Роману Гринкевичу)
  • автомобілі преміумкласу – 9
  • частки в статутному капіталі – 14 731 625 грн
  • зброя – 12
  • майнові права інтелектуальної власності – 3. 

За словами заступника Голова АРМА Павла Великоречаніна, Нацагентство встановило наявність у підозрюваних банківських рахунків у понад 8 установ. То ж АРМА ініціювало заходи з отримання інформації про наявність коштів та операцій на рахунках. Отримані дані орган у надзвичайно короткий термін та у повному обсязі спрямував до ДБР для арешту активів та їх майбутньої можливої конфіскації.

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міноборони, який пропонував хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні  майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування. За неофіційними даними, йдеться про постачальника одягу для ЗСУ Гринкевича. 

30 грудня 2023 року йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в розмірі 429 млн 440 тис. гривень.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький, заявив, що ніяк не причетний до можливої протиправної діяльності Ігоря Гринкевича в Міноборони, а Міністерство оборони розірве договори з компаніями Гринкевича, якого затримали за хабар. Львівська обласна рада розірвала меморандум з Благодійним фондом, представником якого є львівський бізнесмен Ігор Гринкевич.

Вчора, дружина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича звільнилася з Львівської політехніки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.