Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

трамвай

Четвер, 12 жовтня 2023, 12:18

11 членованих трамваїв зі Швейцарії ощасливлять Садового своїми технічними можливостями

трамвай

Львівська міськрада може отримати 11 низькопідлогових трамваїв зі Швейцарії.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Впродовж 9-11 жовтня у Львові, у межах потенційного проєкту "Бернські трамваї для Львова", була проведена оцінка трамвайної інфраструктури міста, перевірка стану колій та їхньої придатності для передбачених трамвайних вагонів, яка встановила, що постачання трамваїв з Берна до Львова є технічно можливою.

Як зазначили у департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради, йдеться про можливість безоплатної передачі Львову 11 низькопідлогових членованих трамвайних вагонів від компанії Bernmobil.

"З них 8 трамваїв – у робочому стані і будуть курсувати на лініях. Решту 3 призначені для запчастин. За умови схвалення передачі швейцарською стороною, фізично отримати трамваї ми зможемо вже наступного року" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, протягом липня – серпня швейцарська сторона проводила попередню оцінку доцільності передачі трамваїв. І тоді ЛКП "Львівелектротранс" отримало перший позитивний висновок щодо можливого постачання вагонів.

Додамо, у грудні 2022 року львівські депутати підтримали надання місцевої гарантії на отримання кредиту від ЄБРР для "Львівелектротрансу", щоб придбати 10 трамваїв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.