Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміттєзвалище

Четвер, 9 листопада 2023, 09:57

У Львові знайшли покупця відходів зі сміттєпереобного заводу

сміттєзвалище

Місцева компанія купуватиме перероблений зі сміття пластик та використовуватиме його для своїх потреб.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Львівське комунальне підприємство "Зелене місто" та ТзОВ "ДХАНА" підписали протокол про наміри щодо постачання твердого пластику, який продукуватиме сміттєпереробний завод у Львові після запуску.

Як пояснив директор ЛКП "Зелене місто" Тарас Калужний, після запуску заводу сміття перероблятимуть і утворюватимуть пластик, який компанія "ДХАНА" купуватиме та використовуватиме його для своїх потреб.

"Ми маємо можливість відходи, які вивозять на полігон і захоронюють, відсортувати, відібрати матеріал, який більше не буде сміттям, а стане продуктом, і його можна використовувати для інших потреб. Зокрема, з твердого пластику за допомогою різних технологій утворюється рідина, яка є замінником палива. Це дозволить зменшити обсяги та витрати на захоронення і загалом покращить стан екології та довкілля" – пояснив Тарас Калужний.

За його словами подібну угоду кілька місяців тому уклали з франківським цементним заводом на купівлю іншого виду палива.

Компанія, яка купуватиме пластик має промислову установку "УТД-1", що дозволяє переробляти понад 240 тонн твердих пластикових відходів щомісяця.

Нагадаємо, станом на початок квітня цього року, будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, яке здійснює польська компанія Control Process S.A., завершили на 25%.

Додамо, у травні цього року депутати погодили створення комісії з питань контролю за діяльністю ЛКП "Зелене місто". А у вересня контрольна комісія з діяльності ЛКП "Зелене місто" доручила керівнику підприємства звернутися в ДІАМ щодо законності дозволу на будівельні роботи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.