Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 26 травня 2023, 12:33

Контрольна комісія контролюватиме Зелене місто до повного посиніння

Львівська міськрада

Депутати погодили створення комісій з питань контролю за діяльністю ЛКП "Зелене місто" та виконкому Львівської міськради.

Вчора, 25 травня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення створити тимчасові контрольні комісії міської ради з питань діяльності ЛКП "Зелене місто" та з питань діяльності виконавчого комітету.

"За" проголосували 49 та 45 депутатів відповідно.

Тимчасові контрольні комісії з питань діяльності ЛКП "Зелене місто", яке займається відходами Львова та рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища, а також з питань діяльності виконавчого комітету, мають контролювати дотримання посадовцями українського законодавства.

Зокрема, у квітні цього року з'ясувалось, що ЛКП "Зелене місто" дозволив проводити підряднику будівельні роботи на вул. Пластовій без всіх необхідних дозвільних документів та експертиз, які дозамовив й вніс в дозвіл на виконання робіт вже після того, як будівництво заводу тривало 1,5 року.

Що ж до виконавчого комітету Львівської міськради, то депутати планують проаналізувати його діяльність з 1 січня 2020 року по квітень 2023 року.

Нагадаємо, у березні цього року депутати міськради встановили розмір статутного капіталу ЛКП "Зелене місто" у 698 млн грн. Також торік виконком Львівської міської ради затвердив програму корпоративного розвитку ЛКП "Зелене місто", яку розробили експерти компанії Egis коштом Європейського банку. Згідно з нею підприємство, яке є збитковим, отримало 72,7 млн грн для поповнення статутного фонду.

А у березні цього року виконком Львівської міськради затвердив рішення № 260 про умови стабілізаційного кредиту від ЄБРР для комунальних підприємств Львова без погодження з депутатами та профільною депутатською комісією.

За словами голови фінансової комісії міськради Наталії Шелестак, виконком перевищив свої повноваження, тому що всі рішення по кредитних угодах, згідно з законом, має ухвалювати сесія Львівської міськради. 

Додамо, у травні цього року депутати також напрацювали проєкт ухвали про скасування одного з рішень виконкому та зменшення його повноважень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.