Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівводоканал

П'ятниця, 10 листопада 2023, 10:29

У Львові розпочали відбір членів наглядової ради Львівводоканалу

Львівводоканал

У міськраді оголосили конкурс з відбору членів наглядової ради "Львівводоканалу" та розробили основні вимоги до кандидатів.

Про це повідомила пресслужба ЛМКП "Львівводоканал".

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради вчора, 9 листопада, оголосив конкурс з відбору кандидатів у члени наглядової ради ЛМКП "Львівводоканал".

Основними вимогами до кандидатів є:

- повна вища освіта; 

- не перебування впродовж останніх 3 років депутатом місцевої ради, радником голови місцевої ради, службовцем органу місцевого самоврядування, членом виконавчого комітету Львівської міськради, держслужбовцем, народним депутатом, помічником-консультантом депутата місцевої ради чи народного депутата;

- не перебування кінцевим бенефіціаром, засновником чи членом органу управління юридичних осіб або фізичною особою – підприємцем, а також близькою особою кінцевого бенефіціара, засновника чи члена органу управління юридичної особи, чи фізичної особи – підприємця, які протягом останніх 5 років мали договірні відносини з ЛМКП "Львівводоканал";

- не перебування впродовж останніх 5 років посадовою особою комунальних підприємств Львівської міськради або їхніх дочірніх підприємств, структурних підрозділів;

- відсутність приватного інтересу під час виконання функцій члена наглядової ради, що може вплинути на об’єктивність чи неупередженість прийняття  рішень;

- володіння професійними знаннями хоча б в одній з таких сфер: фінанси та аудит, стратегічне планування, антикризове управління, основна господарська діяльність підприємства, правознавство, публічне адміністрування та управління.

Документи від кандидатів у члени наглядової ради приймають до 8 грудня 2023 року.

Додатковими перевагами будуть:

- експертиза в енергоощадності;

- досвід впровадження цілей сталого розвитку;

- досвід роботи на керівних посадах підприємств галузі в Україні або за кордоном;

- досвід роботи в корпоративному управлінні, в тому числі в Наглядових радах;

- досвід роботи в міжнародній аудиторській компанії.

Нагадаємо, у травні цього року депутати у рамках пілотного проєкту дозволили створити наглядові ради при ЛКП "Львівводоканал" та ЛКП "Львівсвітло", а у серпні затвердили типовий статут комунального підприємства, у якому функціонуватиме наглядова рада.

На початку листопада у міськраді напрацювали вимоги до членів наглядових рад при комунальних підприємствах.

Додамо, у червні цього року депутати вирішили напрацювати положення про створення наглядових рад при міських парках. Перша така наглядова рада може запрацювати при Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.