Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

vpzhr.gp.gov.ua

Четвер, 16 листопада 2023, 13:00

Заступника голови РВА на Львівщині звинувачують у махінаціях з закупівлями на 25 мільйонів гривень

затримання

Чиновник, який був раніше командиром військової частини, закупив цистерни, які не відповідали технічним вимогам та за завищеними цінами.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому командиру військової частини та теперішньому першому заступнику голови районної військової адміністрації на Львівщині за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч.4 ст.425 КК України).

"Ексвійськовий, скориставшись можливістю здійснювати прямі закупівлі в умовах воєнного стану, у квітні 2022 року без проведення торгів закупив 72 цистерни для зберігання паливно-мастильних матеріалів у однієї із столичних фірм. Вартість резервуарів склала майже 64,5 млн грн, при тому, що ринкова вартість була суттєво нижчою – понад 39 млн грн.

Крім цього, придбані цистерни не відповідали технічним вимогам – товщина їхнього металу була меншою, ніж передбачено технічними вимогами. Таким чином, внаслідок злочинної недбалості полковника у відставці держава зазнала збитків на 25 млн грн" – наголосили у прокуратурі.

Поліція вилучила у нього документи, які підтверджують протиправну діяльність, а речові докази скерували на експертизу.

Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.