Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівводоканал

Четвер, 23 листопада 2023, 11:03

У міськраді підозрюють зловживання під час закупівлі Львівводоканалу на понад 20 мільйонів гривень

Львівводоканал

Комісія фінансів Львівської міськради вимагає перевірити тендерну закупівлю ЛКП "Львівводоканал".

Про це повідомила пресслужба політичної партії "Варта".

Комісія фінансів Львівської міькради на засіданні заслухала інформацію ЛКП "Львівводоканал" щодо тендерних закупівель. Йдеться про комплексні перетворювачі частоти, придбані у ТзОВ "Ета" (імпортер ТзОВ "Шнайдер Електрік Україна") на суму понад 22млн 074 тис грн.
 
"Я не розумію, чому ви купуєте в посередників обладнання з націнкою від 400 до 500 відсотків. У той самий час, коли для інших підприємств націнка складає всього 52 – 85 відсотків. Адже в керівництва "Львівводоканалу" є можливість моніторити ринок і вивчати ціни. Формально зрозуміло, що ви обрали переможця тендеру з тих, хто прийшов і запропонував нижчу ціну. Але якщо вона насправді значно вища, ніж ринкова, то ваш обов’язок відмовитись від закупівлі за запропонованою ціною" – зазначила голова комісії Наталія Шелестак.
 
Комісія скерувала протокольне доручення управлінню контролю і аудиту департаменту "Адміністрація міського голови" та департаменту "Секретаріат ради" провести внутрішню перевірку щодо можливих зловживань ЛКП "Львівводоканал" при зазначених закупівлях.
 
Нагадаємо, у вересні міський голова Львова Андрій Садовий розпорядився обмежити здійснення публічних закупівель з бюджету Львова до кінця дії воєнного стану.

Додамо, у жовтні цього року "Львівводоканал" замовив за 5,5 мільйона гривень автомобіль-паливозаправник у фірми з Києва, а у червні – десять мобільних телефонів зі сканером обличчя та сканером відбитків пальців за 99 тисяч гривень. А у листопаді Львівводоканал замовив за 6 тисяч гривень 10 настільних калькуляторів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.