Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Пагорб слави

П'ятниця, 22 грудня 2023, 11:15

У Львові проведуть дослідження території Пагорба Слави

Пагорб слави

Виконком дозволив дослідити територію Пагорба Слави у Львові та перепоховати прах радянських військових на Голосківському кладовищі.  

Сьогодні, 22 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про проведення дослідження території Пагорба Слави у Львові.

Зокрема, виконком доручив ЛКП "Музей "Личаківський цвинтар" провести дослідження на території меморіального комплексу Пагорб Слави у Львові  та виготовити науково-проєктну документацію щодо його перенесення.

Крім цього, місцем для перепоховання праху військовослужбовців радянської армії часів Першої та Другої світових воєн з території Пагорба Слави обрали Голосківське кладовище.

Також виконком доручив керуючій справами виконкому міськради Наталії Алєксєєвій "взяти участь від імені виконавчого комітету в оформленні акта про встановлення місця поховання осіб, які загинули внаслідок воєн, депортацій та політичних репресій, за результатами досліджень, проведених КП ЛОР "Доля".

Зазначимо, Пагорб Слави має статус пам’ятки історії, тому, щоб провести дослідження та перенести людські останки з цієї території на інший цвинтар, місто має виготовити відповідну науково-проєктну документацію. Її має погодити Львівська ОВА та Міністерство культури. Тільки після отримання всіх погоджень можна розпочинати дослідження та перенесення рештків.

Нагадаємо, 9 листопада, у рамках декомунізації, з комплексу Пагорб Слави демонтували скульптури "Мати-Батьківщина", "Воїн з прапором", "Присяга", які передали до експозиції львівського музею "Територія терору". 

А наприкінці жовтня стало відомо, що місто планує провести ексгумацію та перенести поховання з Пагорба слави після завершення ексгумації на Личаківському військовому цвинтарі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.