Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул.Наукова,7

візуалізація

П'ятниця, 22 грудня 2023, 11:10

Тернопільський бізнесмен збудує на Науковій новий ЖК з дитячою школою мистецтв

вул.Наукова,7

Нові 8-поверхові будинки з підземним паркінгом та офісами зведуть біля швейної фабрики.

Про це повідомив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Антон Коломєйцев під час засідання виконавчого комітету.

Сьогодні, 22 грудня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради обговорювали містобудівні умови та обмеження, які видав головний архітектор міста.

Згідно рішення, на вул. Науковій, 7 у Львові збудують два 8-поверхові будинки з підземним паркінгом, офісну будівлю, дитячий та спортивний майданчики. Зараз на цій ділянці знаходить автомийка.

"В даному комплексі передбачено мистецьку школу для дітей, також надано гарантіний лист від ТзОВ "Сім Інвест" про те, що в одному з будинків передбачено розміщення дитячої школи мистецтв площею 700 m² і після закінчення будівництва фірма гарантує передачу приміщення школи у комунальну власність територіальної громади міста Львова" – пояснив Антон Коломєйцев.

За даними аналітичної системи YouControl ТзОВ "Сім Інвест" засноване 6 років тому у Львові, та зареєстроване на вулиці Науковій. Фірма займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власником компанії є тернопільський бізнесмен Ігор Гуда, якому також належить тернопільська будівельна компанія "Креатор-Буд".

Зазначим, поруч із проєктованим ЖК знаходиться підприємством "ХРТ Текстиль", в народі відоме, як Львівська швейна фабрика. У 2019 році виконком міськради видав містобудівні умови на реконструкцію її головного корпусу, в якому мали добудувати ще один поверх. 

Крім цього, минулого тижня на засіданні архітектурно-містобудівній ради обговорювали проект забудови території Фізико-механічного інституту ім. Г. В. Карпенка НАН України на вул. Наукова, 5. Тут також планують будівництво 10-поверховоого житлового комплексу з підземним паркінгом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.