Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

архівні документи

loda.gov.ua

Понеділок, 8 січня 2024, 10:40

На Львівщині оцифрували 500 тисяч копій унікальних документів

архівні документи

Львівський історичний архів завантажив в інтернет 500 тисяч оцифрованих копій унікальних документів.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Державному архіві Львівської області презентували новий цифровий ресурс на єдиній платформі "Міжархівний пошуковий портал" – на портал завантажили 50 описів фондів та 500 тисяч оцифрованих копій архівних документів з історії західних областей України, зокрема Львівщини.

Серед них – колекція грамот на пергаменті, справи з фондів судових установ Руського воєводства XV-XVIII століть, свідоцтво про хрещення, дипломатичні паспорти та інші особисті документи Андрея Шептицького.

Загалом Центральний державний історичний архів Львова став 5 центральним архівом, який долучився до пошукового порталу українських архівів, та 7 архівом загалом, який долучився до цього проєкту.

Цей проєкт створений для того, щоб представити можливості Міжархівного пошукового порталу, ознайомити громадськість з інформацією про унікальні документи з історії західних областей України, зокрема Львівщини, які будуть розміщені на порталі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.