Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

МАФ

ФБ Львів.Містобудування

Вівторок, 30 січня 2024, 14:10

Львів'яни масово почали продавати в інтернеті незаконні МАФи за ціною квартир

МАФ

Юристи міськради закликають не купувати тимчасових споруд, бо деякі з них вже підлягають демонтажу.

Про це повідомляють на сторінці "Львів. Містобудування" у Facebook.
 
Після кількамісячного затишшя у Львові знову активізувалися так звані "продавці" МАФів. На одній із платформ для продажу товарів працівники відділу правового забезпечення департаменту містобудування зафіксували кілька таких оголошень.
 
"Вражає не так поява таких оголошень, а ціни на тимчасові споруди – подекуди вони сягають вартості цілої квартири. Наприклад, на вулицях Тарнавського, 33, Сихівській, 12, Личаківській, 44 продають павільйони. Вартість найдешевшого - 6500 у. о. Гроші чималі, а надто зважаючи, що споруда за цією адресою (мова про вул. Личаківську, 44) є цілком незаконною"  – йдеться у повідомленні.
 
 
У відділі правового забезпечення департаменту містобудування зазначають, що цей МАФ не входить до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд та не має паспорта прив’язки. А отже, є самовільним і підлягає демонтажу.
 
А також нагадують, що у Львові діяльність тимчасових споруд регулює ухвала "Про здійснення підприємницької діяльності у тимчасових спорудах на території міста Львова". Відповідно до неї, павільйони, які не внесено у комплексу схему і не мають відповідних дозвільних документів, підлягають демонтажу.
 
"Нерідко в інтернеті продають МАФи, які дійсно є в Комплексній схемі, але продавці маніпулюють тим, що видають тимчасові споруди за нерухомість. Проте це не так. Юридично вам продають будівельні матеріали, які тимчасово розташовані на комунальній землі"  – йдеться у повідомленні.
 
Нагадаємо, місяць тому виокном погодив знесення 8 МАФів на продуктовому ринку біля нового ЦУМу. У жовтні 2023 року у місті демонтували кіоск на вул. Городоцькій, 85, який був встановлений без належних дозволів.

Додамо, у квітні 2023 року у місті демонтували кіоск на вул. І. Виговського, 69, у якому торгували алкоголем, а у вересні цього року – МАФ на вул. Шевченка, 105-107, який був встановлений без належних дозволів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.