Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Середа, 31 січня 2024, 12:31

В Україну завезли 12 тисяч доз гуманітарної вакцини проти грипу Vaxigrip

медичний заклад

Розподіл вакцини по областях триватиме до 9 лютого.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Facebook.
 
Україна отримала 12 000 доз гуманітарної вакцини проти грипу для безоплатних щеплень пацієнтів з груп ризику.
 
До груп ризику належать: люди старше 60 років, діти від 6 місяців, вагітні, люди з хронічними захворюваннями, а також люди з професійної групи ризику, які працюють з населенням та у великих колективах (медпрацівники, вчителі, продавці тощо)" 
 
"Розподіл вакцини відбувався враховуючи наявний запит від областей. Доставлення вакцини вже почалася та триватиме до 09 лютого, після медзаклади, які замовляли вакцину, інформуватимуть про її наявність пацієнтів з груп ризику" – йдеться у повідомленні.
 
 
Вакцину Україна отримала від фармацевтичної компанії Санофі як гуманітарну допомогу. З початку повномасштабного вторгнення станом на січень 2024 року компанія передала на гуманітарні потреби України майже 40 млн доз ліків та вакцин власного виробництва, якими скористалися понад 22 млн пацієнтів.
 
Нагадаємо, минулого тижня в області офіційно зареєстрували 16 102 випадки захворювання на грип та ГРВІ й 180 випадків коронавірусу.
 
Додамо, Львівської ОВА рекомендує школам переходити на віддалене навчання у зв’язку з високим ризиком гострих респіраторних захворювань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.