Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа

Четвер, 1 лютого 2024, 11:27

Школи Дрогобича не планують закривати на карантин через захворюваність

школа

У міськраді рекомендують окремим класам перейти на дистанційну форму навчання, щоб розірвати ланцюг захворюваності серед учнів.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

На Львівщині фіксують чималі показники гострих респіраторних захворювань.
Впродовж останніх кількох тижнів зростання кількості недужих тримається на сталих високих показниках і на Дрогобиччині.
 
За словами керівника відділу охорони здоров’я Дрогобицької міськради Володимира Чуби – під кінець минулого тижня ГРВІ та грип діагностували в 320 недужих. Із них 105 випадків захворювання серед осіб віком 60+, а 87 недужих виявлено серед дітей дошкільного та шкільного віку 5-14 рр. Однак, така картина захворюваності не є повною, оскільки не всі недужі звертаються за медичною допомогою і проходять обстеження.
 
Як розповіли у відділі освіти ДМР – навчальні заклади громади щоденно моніторять показники щодо захворюваності дітей через ГРВІ та грип. У випадку відсутності більше 20% дітей має бути ухвалине рішення про перехід на віддалене навчання терміном від 7 до 10 днів.
 
У відділі освіти Дрогобича зазначають, наразі, у жодному навчальному закладі Дрогобицької територіальної громади практично ніде не перевищені показники по захворюваності дітей. Є окремі класи, де добавляється 1-2 недужих, натомість виходять на навчання ті діти, які уже перехворіли.
 
"У двох школах територіальної громади є по одному-два класи, де показники захворюваності практично на межі. Тож є рекомендація відділу освіти цим класам перейти на кілька днів на дистанційну форму навчання, щоб розірвати ланцюг захворюваності серед учнів" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Львівської ОВА рекомендує школам переходити на віддалене навчання у зв’язку з високим ризиком гострих респіраторних захворювань. Львівські школи не планують переводити на дистанційне навчання через захворюваність.

Додамо, минулого тижня в області офіційно зареєстрували 16 102 випадки захворювання на грип та ГРВІ й 180 випадків коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.