Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул Стрийська

ФБ Зубача

Четвер, 1 лютого 2024, 10:14

У Львові розробляють проект двору зруйнованих ракетною атакою будинків на Стрийській

вул Стрийська

Тут пропонують поставити шахові та тенісні столи, облаштувати нове покриття, майданчик для дітей та місце для сушіння білизни.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

В управлінні архітектури та урбаністики Львівської міськради працюють над варіантами розвитку території внутрішнього двору постраждалих від обстрілу будинків на вулиці Стрийській.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, раніше в цьому дворі мешканці реалізували проєкт в межах Громадського бюджету. Тут були належним чином сформовані майданчики, паркомісця та покриття.

Фахівці проаналізували подібного масштабу двори і окремі елементи, і самі майданчики у Швеції та інших країнах Європи та спробували застосувати їх досвід.  

"Передбачається влаштування покриття спортивного та дитячого майданчика, а також зон спільного перебування людей. Там йде мульчування, гравійний трамбований відсів, частково мінімальне мощення. Також облаштуємо місце для сушіння білизни - це важливе питання, бо люди натягували постійно мотузки між деревами. Там специфічні квартири спроєктовані в 30-ті роки з малими площами. Також плануємо зробити столи з додатковими місцями для пінг-понгу та шахів. А де необхідно, встановимо освітлення»" – розповів Антон Коломєйцев.

Варіанти благоустрою також обговорять із мешканцями.

Нагадаємо, 6 липня російські окупанти атакували Львівську область. Ракета влучила у житловий будинок у Львові, загинуло 10 людей, а понад 40 осіб – постраждали.

Унаслідок удару руйнувань у Львові зазнали понад 35 будинків, два у критичному стані, пошкоджено орієнтовно 60 помешкань, 10 гуртожитків, будинок дитини, два виші та санаторна школа, 57 автомобілів. Більше ніж 1000 вікон потребують заміни.

Додамо, у Львові завершують відбудову зруйнованих ракетною атакою будинків на Стрийській. Завершити перший етап робіт мають до середини лютого, далі почнуть відновлювати фасади, сходові клітки і мережі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.