Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 2 лютого 2024, 12:04

На конкурс Львівські молодіжні мануфактури планують виділити 100 тисяч гривень

Львів

У міськраді планують підтримати розвиток молодіжногоо підприємства в межах проєкту "Львівські молодіжні мануфактури".

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 30 січня 2024 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про затвердження Програми підтримки розвитку молодіжного підприємництва в межах проєкту "Львівські молодіжні мануфактури".

"З метою створення умов та екосистеми для розвитку молодіжного підприємництва, стимулювання розвитку молодіжного підприємництва у Львівській МТГ при закладах освіти через фінансову, менторську, інформаційну підтримку міська рада ухвалила затвердити Програму підтримки розвитку молодіжного підприємництва в межах проєкту "Львівські молодіжні мануфактури", який реалізовується за фінансової підтримки проєкту IREX" – йдеться в проєкті ухвали.

 

Згідно з документом, завданнями програми є:

- ресурсна та методична підтримка створення та розвитку молодіжного підприємництва у Львівській МТГ;

- популяризація молодіжного підприємництва у у Львівській МТГ;

- вдосконалення програм в закладах освіти відповідно до поточного запиту суспільства;

- створення умов для залучення інвестицій та сприяння внутрішнім та зовнішнім інвесторам у реалізації інвестиційних проєктів;

- підприємницька освіта для молоді (здобувачів освіти);

- сприяння створенню, діяльності та розвитку нових і надання підтримки чинним суб’єктам інфраструктури підтримки підприємництва: бізнес-центри, бізнес-інкубатори, академічні інкубатори, коворкінги, технопарки, наукові парки, центри передового досвіду, центри трансферу технологій, центри компетенцій, інноваційні центри, соціальні підприємства, креативні простори тощо;

- проведення спільних заходів з суб’єктами інфраструктури підтримки підприємництва.

Програма фінансуватиметься за кошти міського бюджету Львова, а також за кошт інвесторів.

Крім цього, переможцям конкурсу "Львівські молодіжні мануфактури" надається гранту у розмірі 100 тис. грн як співфінансування за підтримки проєкту IREX на період його реалізації.

"Проєкт "Львівські молодіжні мануфактури", який реалізуватиметься у  співфінансуванні в рамках проекту IREX є важливим інструментом для створення можливостей розвитку інноваційних винаходів, розвиток малого бізнесу, збільшення кількості робочих місць у Львівській МТГ та сприяння позитивного іміджу міста Львова як молодіжної столиці Європи в 2025 році" – вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали.

Додамо, у квітні 2019 року у місті створили "Львівський міський молодіжний центр", який займається підготовкою для подання заявки на конкурс "Молодіжна столиця Європи".

Також Львів переміг у конкурсі "Молодіжна столиця Європи 2025".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.