Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Громадський транспорт

Середа, 7 лютого 2024, 14:44

Львівська міськрада пожертвує ремонтами вулиць задля кредитів для львівських перевізників

Громадський транспорт

Комісія міськради більше ніж на половину зменшила видатки на ремонти вулиць, щоб скерувати кошти на статутні капітали "АТП №1", "Львівавтодору" та "Львівелектротрансу".

Про це сьогодні під час засідання Комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міськради повідомив голова комісії Ігор Зінкевич.

Комісія розглянула питання про затвердження розподілу коштів бюджету розвитку бюджету Львівської міської територіальної громади на 2024 рік. 

За словами Ігоря Зінкевича, була пропозиція забрати з неосновних робіт більш ніж половину коштів, щоб перекинути їх на статутні капітали комунальних підприємств  "АТП №1", "Львівавтодору" та "Львівелектротрансу". Це необхідно для того, щоб погасити кредити підприємств.

Тому комісія вирішила зробити перерозподіл коштів таким шляхом:

– Реконструкція вулиці Миколайчука з 2 мільйонів гривень зменшили до 1 мільйону гривень.

– Реконструкція вулиці Залізничної–Городоцької з 1,5 мільйона залишили 500 тисяч гривень.

– Реконструкція вулиці Тараса Шевченка до вул. Ярослава Мудрого, від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної з 4 мільйонів гривень залиши 2 мільйони.

– Капітальний ремонт вул. Пекарської з 4 мільйонів гривень залишити 2 мільйони.

– Реконструкція вулиці Хуторівки з 3 мільйонів залишили лише 1 мільйон.

– Реконструкція вулиці Замарстинівської від вул. Гайдамацької до вул. Торф'яної з 3 мільйонів не залишили нічого. "Невідомо, я думаю, що в цьому році ми не зробимо ці роботи. Проблема у тому, що ми досі не розуміємо чому це не робилось при капітальному ремонті, тепер мусимо це робити якимись невідомими шляхами" – заявив Ігор Зінкевич.

– Будівництво гравійної дороги від Західного обходу міста Львова до житлового масиву Білогорща з 2 мільйонів 460 тисяч забрали усю суму. 

Загалом, при такому перерозподілі коштів зекономили 13 мільйонів 960 тисяч гривень, з яких 3 мільйони 960 тисяч гривень хочуть скерувати на комунальне підприємство "АТП №1" та по 5 мільйонів гривень як внески до статутних капіталів "Львівавтодору" та "Львівелектротрансу".

Натомість директор ЛКП "Львівавтодор" Микола Власюк запропонував із цих коштів забрати по мільйону гривень з "АТП №1" та "Львівелектротрансу", щоб скерувати їх на ремонт вулиці Миколайчука.

Проте директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури міськради Олег Забарило уточнив, що кошти необхідні для будівництва зовнішніх під'їзних шляхів, які передбачені у рамках проєкту "UNBROKEN" для поранених людей. Відтак голова комісії скерував протокольне доручення на виділення додаткових 2 мільйонів гривень, щоб не забирати їх у комунальних підприємств.

Нагадаємо, минулого місяця у Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про збільшення статутного капіталу ЛКП "Львівавтодор" до 3,5 мільярда гривень.

Додамо, у 2023 році у Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про поповнення статутного капіталу ЛКП "Львівелектротранс" на 2,2 мільярда гривень, а у 2022 році аудитори виявили у ЛКП "Львівелектротранс" втрати з бюджету на 260 мільйонів гривень та фінансові порушення на понад 50 мільйонів.

Також, у 2023 році депутати затвердили поповнення статутного капіталу АТП №1 на 1,3 мільярда гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.