Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Нижанковичі – Мальховіце

Фб Козицького

Понеділок, 12 лютого 2024, 10:10

Пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце планують відкрити через пів року

Нижанковичі – Мальховіце

"Нижанковичі – Мальховичі" має повноцінно запрацювати у найближчі пів року.

Про це повідомляє начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міжнародний автомобільний пункт пропуску "Нижанковичі – Мальховичі", що на кордоні з Польщею, має повноцінно запрацювати у найближчі пів року.

"З новопризначеною очільницею Підкарпатського воєводства пані Терезою Кубас-Гуль оглянули хід робіт на майбутньому автомобільному пункті пропуску. Зараз він уже на завершальному етапі. Пані воєвода зауважила, що створення пішохідного пункту пропуску могло б стати наступним етапом проєкту. Цілком підтримую цю думку. Зрештою, такі плани були ще на початку задуму" – заявив Козицький.

Також минулого місяця Львівська ОВА подала у Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України пропозицію доповнити угоду про створення міжнародного автомобільного пункту пропуску "Нижанковичі – Мальховичі" залізничним сполученням.

"Пропонуємо здійснювати контрольні процедури на залізничному пункті пропуску "Нижанковичі – Мальховичі" спільно з органами контролю Польщі за принципом пункту пропуску у Смільниці. Наразі очікуємо на відповіді" – пояснив Козицький.

Він додав, що наразі колії на дільницях Самбір – Хирів та Держкордон – Старява – Хирів – Нижанковичі – Держкордон повністю переобладнали для міжнародних пасажирських чи вантажних залізничних перевезень.

Станом на сьогодні також розглядається питання щодо курсування на дільниці Кросценко – Старява – Хирів – Нижанковичі – Перемишль чотирьох регіональних міжнародних поїздів. Місткість кожного – 206 пасажирів.

Нагадаємо, у лютому 2023 року пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце відкрили для вантажного транспорту, а повноцінно він мав запрацювати до 2024 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.