Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Брюховичі

lvivrada.gov.ua

Понеділок, 12 лютого 2024, 15:19

Львівські депутати виділили 20 мільйонів гривень на добудову школи у Брюховичах

Брюховичі

Також під час сесії депутати погодили позику від Європейського інвестиційного банку на добудову школи у Брюховичах на 191 млн грн.

Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів.
 
Із бюджету розвитку Львова у 2024 році на освіту скерують 90 млн грн. В пріоритеті освітня галузь міста – школа у Брюховичах, центри патріотичного виховання та ремонт укриттів.
 
Кошти будуть використані для:
 –  облаштування центрів патріотичного виховання;
 –  добудову школи у Брюховичах;
 –  капітальний ремонт укриттів у школах та садочках;
 –  проведення аварійно-відновлювальних робіт в ЗДО "Казка".
 
Окрім того, 300 тисяч гривень депутати погодилися виділити для розробки ПКД укриття у 68-й школі.
 
Також під час сесії депутати погодили позику від Європейського інвестиційного банку на добудову школи у Брюховичах (191 млн грн). У бюджету розвитку депутати заклали 20 млн грн на цей проект.
 
Зазначимо, Львівська міськрада ініціювала чотири судові процеси щодо недобудованої школи у Брюховичах.

Нагадаємо, закинуту і фактично доведену до аварійного стану будівлю школи на вул. Широкій, 2 Брюховицька селищна рада списала з балансу перед завершенням свого існування і фактично подарувала 3,46 га землі у центрі Брюховичів маловідомій громадській організації.

Додамо, ділянку у постійне користування отримало підприємство ГО "Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця", яка планувала збудувати тут реабілітаційний центр для ветеранів війни, однак, центр мав займати 500 кв.м із 44000 м кв. загальної площі нового будівництва.

Наразі Львівська міськрада звернулася до поліції через забудову цієї території. А у грудні 2023 року у Львівській міській раді створили робочу групу з посадовців та депутатів, які займатимуться питанням закинутої й доведеної до аварійного стану будівлі школи на вул. Широкій, 2 у Брюховичах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.