Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

пункт пропуску

Вівторок, 13 лютого 2024, 14:53

Польські фермери почали блокувати пункт пропуску Корчова-Краківець

пункт пропуску

Пікетувальники мають намір на 1 годину заблокувати рух вантажівок, які прямують в Україну.

Про це повідомляє  речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у телемарафоні.

Сьогодні, 13 лютого, близько 14:00 години польські фермери розпочали акцію протесту неподалік від пункту пропуску "Корчова", що навпроти українського – "Краківець".

Українські прикордонники отримали інформацію від польських колег про те, що пікетувальники мають намір на 1 годину заблокувати рух вантажівок, які прямують в Україну.

Блокування пасажирського транспорту не здійснюватиметься.

"Наразі прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії зі польськими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що на цей час через акції протестів польських аграріїв обмежено рух ще через 5 пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. 

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери знову розпочали блокаду у пунктах пропуску "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин".  Зазначимо, у Медиці блокували рух не лише вантажівок, а й легкових автівок та автобусів.

10 лютого акцію протесту у пункті пропуску "Медика – Шегині" закінчили та відновили рух, однак польські фермери продовжують блокувати два пункти пропуски на кордоні з Україною.
 
А вже 12 лютого польські фермери заблокували ще два пункти пропуски "Зосін–Устилуг" та "Долгобичув–Угринів" та відновили блокаду у Медиці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.