Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Середа, 14 лютого 2024, 14:08

У Львові за перший місяць 100 осіб скористалися програмою безкоштовних абонементів у фітнес-клуби для військових

Львів

Наразі, у міськраді погодились виділити лише 1 млн 200 тис гривень на відшкодування цієї програми.

Про це повідомили під час засідання постійної комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради.

Сьогодні, 14 лютого, комісія розглянула звернення управління спорту стосовно прохання погодити виділення додаткових асигнувань в сумі 2 499 000,00  на програму "Підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіон".

Йдеться про програму, згідно з якою Львівська міська рада компенсовує військовослужбовцям 500 грн на місяць на відвідування фітнес-клубів. Раніше, визначили, що послуга складатиме 1000 грн для людини, з них половину оплачує фітнес-клуб, іншу половину міськрада.

На комісії повідомили, що протягом першого місяця після затвердження програми, вже 100 людей нею скористалися. Наразі, члени комісії погодились виділити лише 1 млн 200 тис гривень на відшкодування цієї програми.

"Якщо 500 грн на людину в місяць, а наразі лише 100 чоловік скористалися, то це 600 тисяч гривень. Ну нехай, ще 100 скористається. Давайте ми розпишемо зараз з зазором, в два рази більші, ніж скористалися. Я вам порахувала 1 млн 200 тис на 12 місяців, використайте ці кошти, прийдете ще раз і ми виділимо додатково, якщо буде потрібно" – пояснила голова комісії, депутатка міської ради Наталія Шелестак.

Зазначимо, раніше начальник управління спорту Львівської міської ради Антон Нікулін повідомляв, що у програмі розраховані кошти на 833 людини відповідно до статистики відвідувань фітнес-центрів. І на неї планували виділити 5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 14 грудня 2023 року, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили Програму підтримки військовослужбовців – учасників бойових дій та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України Львівської МТГ на оплату послуг фітнес-клубів на 2024-2025 роки.

Тоді ж топові фітнес-клуби Львова погодилися працювати за програмою безкоштовних абонементів для військових.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.