Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

проспект Свободи

Четвер, 15 лютого 2024, 11:11

На проспекті Свободи у Львові планують встановити модульну вбиральню

проспект Свободи

Вбиральня буде інклюзивною і встановлять її за кошти інвесторів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 14 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про встановлення інклюзивної модульної вбиральні на проспекті Свободи, 7 у Львові.

Як пояснила голова Галицької районної адміністрації Галина Гладяк, в адміністрацію звернулася Львівська обласна організація "Реабілітація осіб з інвалідністю" з проханням облаштувати вбиральню для осіб з інвалідністю.

Організація готова взяти на себе пошук інвесторів, які профінансують ці роботи.

"Ми укладемо меморандум про співпрацю з організацією "Реабілітація осіб з інвалідністю" для проведення робіт з встановлення інклюзивної модульної вбиральні на пр. Свободи, 7. Галицька адміністрація визначена замовником з організації цих робіт, а організація "Реабілітація осіб з інвалідністю" займається пошуком інвесторів, які їх профінансують. Відтак, якщо буде фінансування ми готові реалізувати цей проєкт" – пояснила Галина Гладяк.

Після влаштування інклюзивної модульної вбиральні її передадуть на баланс ЛКП "Ратуша-сервіс", а А ЛМКП "Львівводоканал" має під'єднати об’єкт до інженерних мереж.

За даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади, тобто 47 500, офіційно є особами з інвалідністю.

Нагадаємо, у травні 2021 року у місті вирішили у рамках пілотного проєкту встановити на проспекті Свободи автоматизовану модульну вбиральню.

Мерія у процесі роботи цієї модульної вбиральні хотіла визначити плюси і мінуси таких вбиралень, однак наприкінці жовтня 2021 року таку вбиральню вирішили встановити у парку ім. Івана Франка.

Також у липні 2023 року таку вбиральню планували встановити у парку ім. І. Франка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.