Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

маршрутки

П'ятниця, 16 лютого 2024, 11:20

У Рава-Руській громаді взагалі не передбачили коштів на компенсацію перевізникам за проїзд пільговиків

маршрутки

Із 73 громад Львівщини наразі лише 43 подали дані про відшкодування перевізникам, і з них у 16 громадах взагалі не передбачено на це коштів.          

Про це повідомили у відповідь на запит Варіантів. 

Стрийська міська рада виділила з цьогорічного бюджету 36 000,0 тисяч гривень на відшкодування компенсаційних витрат від перевезень пільгових категорій громадян на маршрутах своєї громади, в тому числі учасники бойових дій. Зазначимо, що громаді  24 175 осіб мають право на пільговий проїзд.

Натомість, у Рава-Руській міській раді коштів в бюджеті на такі потреби громади не передбачено взагалі, хоча у громаді проживає 2316 осіб, які мають право на безкоштовний та пільговий проїзд у громадському транспорті.

Як пояснили у міськраді,  збитки завдані підприємствам транспорту загального користування відшкодовуються за рахунок державного або місцевих бюджетів – залежно від того, яким органом прийнято рішення щодо запровадження відповідних пільг. Тому пільги, введені законами України, мають компенсуватися з державного бюджету, оскільки їх було введено органом державної влади, а не місцевого самоврядування.

Загалом на журналістський запит Варіантів відреагували 43 адміністративно-територіальні одиниці Львівщини зі 73 наявних. Станом на сьогодні із отриманих відповідей 16 громад області взагалі не передбачили коштів на компенсації перевізникам, а одна громада відмовилась надавати інформацію про відшкодування.

Нагадаємо, У Радехівській громаді передбачили більше мільйона гривень на компенсацію перевізникам за пільговий проїзд. У Червоноградській громаді передбачили 2 мільйони гривень на компенсацію перевізникам за пільговий проїзд.

У Боринській громаді передбачили 350 тисяч гривень на компенсації перевізникам за пільговий проїзд. У Самбірській громаді передбачили майже 3 мільйони гривень на компенсацію перевізникам за проїзд пільговиків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.