Зміст статті

16 лютого 2024олександр ковальчук

Пісні фронту 2024 (# 96)

Нова українська попмузика під час війни з росією.

Десять треків від представників української попсцени, які намагаються сказати щось важливе та потрібне під час війни.

Українська попмузика змінюється. 29 топових альбомів за 2023 рік – це велике щастя. Деякі вкраїнські виконавці, звісно, все ще занадто неповороткі для великих викликів. Дрібними паразитами вони бовтаються біля чогось значного замість того, щоб просто змінити професію. Це звична картина для подібних процесів, і тому варто просто не звертати.

Adaa Zagorodnya

Екстатичний дрон для найтоншого марева та найсолодшого дрім-попу.

Паліндром

Типовий міжальбомний портал Паліндрома. Перелік наївної та фаталістичної банальності в ліриці (окрім приспіву, звісно). Начебто вже мав би битися з колишніми своєї Рамони Флаверс, але замість цього б'є самого себе. Сподіваюсь, що його туди викрадають хоча б не накачані вегани. Мусить вже якось зійтись з однією викладачкою УКУ на нивці богопокинутости у Камю.

Kris Gara

Побожне рнб – це щось нове та несподіване в Україні. І навіть не варто відразу тут ставити поруч богомільного танцюриста Монатика. Це радикально різна теологія.

Ych

Київські потопчани з п'ятихвилинним уроком для міжальбомного Паліндрома та деяких інших страждальців на українській сцені.

drwncvnt

Готичні хвилі впевнено пульсують марою по той бік добра та зла.

Tverdun

Вкотре якісний артист Tverdun з чудовим прикладом використання органа для створення крихкої атмосфери.

Nestor Selin

Новий романтик з франківського Потопу передає величезний привіт гурту Циферблат на Євробаченні.

Santa Taka

Тогоріч Santa Taka була цікавим випадком зацукрованої вщент Ірини Білик з православно-патріотичним вайбом янгольської цноти. Цьогоріч вона радісно катуляється котиком у блаженному кітчі з впертим потягом до казкової юродивості, але фрагменти 0:57-1:11, 1:29-1:51, 2:53-3:39 чітко вказують на те, що вкраїнське рнб наразі втрачає свою найніжнішу артистку. Великий гріх назавжди залишати такий талант у кітчевому дріботінні.

LXTEWINT3R

Заглітчений Львів у цій інструментальній гіп-гопі якраз саме той, що треба.

Provisnyk

Хтось, схоже, великий фанат мультсеріалу Гільда та художнього свисту Бйорна Ульссона, зокрема.


фото: Фб GeneralStaff.ua

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.