Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ТМО №1

П'ятниця, 23 лютого 2024, 10:57

Перше ТМО Львова планує забрати приміщення екстреної медичної допомоги на Миколайчука

ТМО №1

ТМО №1 просить екстрену медичну допомогу звільнити орендовані приміщення, які знаходяться на території лікарні на вул. Миколайчука.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 22 лютого, на комісії з питань охорони здоров’я та материнства Львівської облради в.о. генерального директора КНП ЛОР "Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Андрій Васько заявив, що керівництво ТМО №1 планує розірвати договір оренди з лікарнею щодо приміщень на вул. Миколайчука.

За його словами, керівництво КНП "Львівське ТМО "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" звернулось до центру екстреної медичної допомоги щодо дострокового розірвання договору оренди у зв’язку з необхідністю реалізації спільного проєкту МОЗ України та Світового банку "Екстрене реагування на Covid-19 та вакцинація в Україні".

"Йдеться про гаражні приміщення, які знаходяться на території лікарні, та приміщення для ремонтного обслуговування транспортних засобів "екстренки". Хочу наголосити, що термін договору оренди завершується у 2027 році. Відтак висловлюю занепокоєння, що дані дії можуть призвести до порушення основних завдань, покладених на екстрену медичну допомогу – безперебійне надання екстреної медичної допомоги, зокрема медичної евакуації, в тому числі за кордон" – заявив Андрій Васько.

У результаті цього комісія облради вирішила провести спільну нараду з представниками міської та обласної влади щодо вивчення та врегулювання цього питання.

"Нам незрозуміла логіка дій ТМО. Ми живемо в непростих умовах, у стані війни, і у такий складний час порушувати питання дострокового розірвання договору оренди є неприйнятним. Цього не можна допустити, адже це відпрацьована логістика, маршрути пацієнтів, а найперше – це збереження життя та здоров’я мешканців Львівщини, в тому числі міста Львова" – додала голова комісії з питань охорони здоров’я та материнства Львівської обласної ради Анна Ярмола.

Додамо, ТМО №1 офіційно зареєстрували у листопаді 2021 року. Його створили шляхом злиття та реорганізації трьох медичних закладів: КНП "Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова", КНП "8-ма міська клінічна лікарня м. Львова" та КНП "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова".

ТМО №1 стало правонаступником цих лікарень. Наразі вони функціонують у його складі як відокремлені підрозділи: лікарня святого Миколая, лікарня святого Луки та лікарня святого Пантелеймона.

Наразі у Львові розпочинають реалізацію проєкту будівництва високоспеціалізованих багатопрофільних корпусів Першого ТМО Львова вул. на Миколайчука. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.