Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

П'ятниця, 23 лютого 2024, 10:46

У Львові збільшили перелік осіб, які мають право отримати пільговий Леокарт

львівські маршрутки

Виконком Львівської міськради прийняв рішення про розширення пільгових категорій громадян, які можуть оформити пільгову транспортну карту "ЛеоКарт".

Сьогодні, 23 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про зміни до порядку оформлення та видачі персоналізованих транспортних карток "ЛеоКарт".

"Ми розширюємо перелік пільговихз категорій тих, хто має право отримати пільговий "Леокарт". А також вносимо технічні зміни в частині видачі порядку видачі "Леокарт" іноземцям, які навча.ться в закладах освіти нашої громади" – пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури міськради Олег Забарило.

До переліку пільгових категорій населення, які зареєстровані або проживають у Львівській міській територіальній громаді,котрим первинна видача пільгової транспортної картки "ЛеоКарт" здійснюється на безоплатній основі додали:

– Особи з інвалідністю внаслідок війни та прирівняні до них особи. Це право поширюється і на особу, яка супроводжує особу з інвалідністю I групи.

– Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни.

– Члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

– Постраждалі учасники Революції Гідності.

– Реабілітовані особи, якщо вони стали особами з інвалідністю внаслідок репресій або є пенсіонерами.

– Жертви нацистських переслідувань – колишні малолітні в’язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю. Це право поширюється і на особу, яка супроводжує особу з інвалідністю I групи

– Студенти – учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти та студенти вищих навчальних закладів.

– Іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах постійно або тимчасово проживають в Україні та навчаються у закладах загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади та вищих навчальних закладах.

Нагадаємо, раніше у Львові хотіли військовим пенсіонерам дозволити пільговий проїзд у громадському транспорті.

Додамо, 11 грудня у Львові почала діяти безготівкова оплата у всьому громадському транспорті.  Згідно рішення виконкому вартість проїзду становить 20 грн під час розрахунку готівкою у водія, під час оплати банківською карткою проїзд вартує 15 грн, а з картою "ЛеоКарт" – 13 грн за одну поїздку. 

З 15 листопада у Львові стартував продаж загальних транспортних карток ЛеоКарт, її вартість становить 60 грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.