Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Леокарт

Понеділок, 11 грудня 2023, 10:31

Відсьогодні у Львові почала діяти безготівкова оплата у всьому громадському транспорті

Леокарт

Тепер на всіх маршрутах можна розраховуватися транспортною картою "Леокарт", банківською картою або готівкою.

Від сьогодні, 11 грудня, у всьому громадському транспорті Львова розпочала діяти безготівкова оплата проїзду. Відтепер згідно рішення виконкому вартість проїзду становитиме 20 грн при  розрахунку готівкою у водія, при оплаті банківською карткою проїзд вартуватиме 15 грн, а з картою "ЛеоКарт" – 13 грн за одну поїздку. 

Пасажирам потрібно завалідувати свою карту "Леокарт" на валідаторах, які встановленні на всіх маршрутах. Або ж провести оплату смартфоном, пристроями з NFC чи банківської картою у тих же валідаторах. Оплату перевірятимуть контролери на спеціальних пристроях, які скануватимуть картки "Леокарт" та онлайн-оплати. Для тих, хто розраховується готівкою, водій видає разовий квиток з QR-кодом. Штраф за незавалідований проїзд становить 300 гривень.

Пенсіонери, студенти, учні та інші пільгові категорії пасажирів більше не можуть їздити по посвідченнях. Вони повинні завалідовувати пільгову карту "Леокарт". Однак на виконкомі планують прийняти окреме рішення, яке дозволить військовослужбовцям використовувати посвідчення для поїдок у громадському транспорті.

Нові тарифи дійсні для усього громадського транспорту, в тому числі трамваїв та тролейбусів, але зараз тимчасово не скасовували проїзні абонементи у електротранспорті, однак також збільшили їх вартість.

Нагадаємо, 8 листопада у міськраді затвердив рішення про затвердження безготівкової оплати проїзду на усіх міських маршрутах з 11 грудня. 

Додамо, з 13 січня 2022 року у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків. Вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.