Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

П'ятниця, 8 грудня 2023, 10:48

У Львові військовим дозволять їздити у громадському транспорті без Леокарти

львівські маршрутки

На виконкомі планують прийняти рішення, яке дозволить військовослужбовцям використовувати посвідчення для поїдок у громадському транспорті.

Про це сьогодні, 8 грудня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради повідомив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

За йоло словами, для військовослужбовців передбачена можливість безкоштовно отримати транспортну карту "Леокарт". Нагадаємо, її вартість для інших пасажирів становить 60 грн. 

"В наступному рішенні виконкому, враховуючи численні звернення стосовно військових з інших областей, ми хочемо прописати норму, яка даватиме можливість військовослужбовцям і прирівняним до них категоріям в подальшому використовувати посвідчення, які підвтерджують їх приналежність до цієї категорії. Тобто без обов'язкового отримання карти "Леокарт" – заявив Олег Забарило.

Нагадаємо, сьогодні виконком затвердив нові тарифи на проїзд у громадському транпорті Львова. А 8 листопада у міськраді затвердив рішення про затвердження безготівкової оплати проїзду на усіх міських маршрутах з 11 грудня. 

Додамо, з 13 січня 2022 року у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків. Вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді 2021 року.

з 1 грудня у громадському транспорті Львова розпочали працювати контролери у тестовому режимі, тоді ж збільшили вартість штрафу за безквитковий проїзд до 300 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.