Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Середа, 15 листопада 2023, 10:01

Від сьогодні у Львові можна придбати транспортні карти Леокард

львівські маршрутки

Зараз продаж діє у 37 пунктах на основних зупинках громадського транспорту.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.
 
Сьогодні, 15 листопада, у Львові стартує продаж загальних транспортних карток ЛеоКарт. У перший день розгортання роздрібної мережі придбати картки та поповнити їх баланс можна буде у 37 пунктах на основних зупинках громадського транспорту. Йдеться про 31 кіоск "Інтерпрес" та 6 терміналів EasyPay (ТзОВ "Ізі СОФТ").

"Кіоски, де здійснюватиметься продаж карток, будуть впізнаваними – вони мають наліпки ЛеоКарт. До кінця листопада таке маркування матимуть і термінали EasyPay" – зазначили у ЛКП "Львівавтодор".

Коштує ЛеоКарт 60 грн. Власник зможе поповнювати її на суму від 1 гривні в тих же пунктах продажу. Крім того, з 25 листопада функція поповнення буде доступна онлайн - на сайті ЛКП "Львівавтодор".

Комісійний збір, незалежно від суми чи способу поповнення картки, з пасажира не стягуватиметься.

Перевірити залишок коштів на транспортній картці можна буде за допомогою валідатора у салоні транспортного засобу.

Нагадаємо, 8 листопада виконавчий комітет Львівської міськради затвердив рішення про затвердження безготівкової оплати проїзду на усіх міських маршрутах з 11 грудня. 

З 5 червня у Львові розпочали тестувати систему оплати проїзду в громадському транспорті через електронний квиток в комунальних автобусах №1А, 3А та №10. Пізніше е-квиток поширили на автобуси № 62 та № 5А, а з вересня безготівкова оплата запрацювала на маршрутних автобусах № 11, № 58, № 59 та № 61.

А з вересня цього року у місті стартувало тестування електронного квитка для студентів.

Додамо, з 13 січня 2022 року у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків. Вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.