Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Будівницвто

візуалізація

Середа, 28 лютого 2024, 10:45

На Сихові замість розважального комплексу збудують житловий квартал та 16-поверховий офіс

Будівницвто

На території біля готелю "Соната" міськрада дозволила збудувати житловий квартал з дворівневим підземним паркінгом та садочком.

Про це повідомив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Антон Коломєйцев під час засідання виконавчого комітету.

Вчора, 27 лютого, на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради обговорювали містобудівні умови та обмеження, які видав головний архітектор міста.

Згідно з документами на вул. Морозній 14 збудують багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення, закладом дошкільної освіти, офісно-торговою будівлею та підземним паркінгом.

Йдеться про ділянку поруч із готелем Соната на Сихові. Згідно з візуалізацією будинок матиме 5 секцій, на перших поверхах планують розмістити комерційні заклади. Загалом будинки матимуть від 6 до 8 поверхів, однак акцент планують зробити на прибудованій 16-поверховій офісній будівлі, як буде на куті комплексу.

За словами архітектора, підземний паркінг матиме два рівні, а також передбачено наземну парковку, в яких кількість машиномісць значно перевищує кількість квартир.

"Тут передбачено вбудований дошкільний заклад більше ніж на 200 квадратів, для того, щоб забезпечити тих мешканців, які проживатимуть у цьому будинку. Також ми наполягаємо, щоб удосконалили архітектуру проекту, про це ми напишемо в наказі про формування містобудівних умов та обмежень"  – пояснив Антон Коломєйцев.

Зазначимо, на сайті Львівської міськради оприлюднили наказ, згідно з яким 9 лютого цього року скасували містобудівні умови ПП "Цифрова вежа" на будівництво офісно-розважального комплексу за цією ж адресою на вул. Морозній 14.

За даними аналітичної системи YouControl ПП "Цифрова вежа" функціонувало у Львові 15 років, однак 7 лютого припинило свою діяльність. Власниками фірми є Віра Півень (Закарпаття) та Ігор Машталер (Львів), яким також належить ТзОВ "Сихів-Сервіс" зареєстрований на вул. Морозній 14 у Львові з 2008 року, тобто готель "Соната".

Нагадаємо, у 2021 році з регулювання азартних ігор та лотерей своїй рішенням від 16 серпня  дозволила облаштувати зал гральних автоматів у львівському готелі "Соната", що знаходиться на вул. Морозна, 14.

Додамо, у 2019 році Львівська міськрада дозволила розширити готель "Соната", добудувавши нові приміщення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.