Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВНЗ Львова

Четвер, 14 березня 2024, 12:38

В Україні стартувала реєстрація абітурієнтів для участі в НМТ

ВНЗ Львова

Сьогодні розпочалася реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Сьогодні, 14 березня, розпочалася реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті (НМТ), яка триватиме вона до 11 квітня.

Як і в попередні два роки, реєстрація на НМТ-2024 проходитиме в безпаперовій формі, тож подати заявку на участь можна буде онлайново з будь-якого місця перебування.

Щоб зареєструватися, потенційному вступнику потрібно буде за допомогою спеціального сервісу на вебсайті Українського центру створити персональний кабінет. Триватиме тестування 4,5 години.

Цього року вступники вперше мають здати 4 предмети. Обов'язковими будуть українська мова, математика та історія України. Четвертий предмет можна обрати самостійно: фізику, хімію, біологію, географію, українську літературу або іноземну мову (англійську, німецьку, французьку або іспанську).

Нагадаємо, цього року на Львівщині учні писатимуть НМТ в укриттях. Це дозволить у випадку повітряної тривоги не переривати тестування.

Додамо, у лютому 2023 року Верховна Рада скасувала ДПА для учнів 11 класу та визначила порядок вступу до вишів у форматі мультитесту. Абітурієнти складали єдиний тест, який включав тестові питання з трьох предметів. 

Минулого року понад 20 тисяч абітурієнтів з Львівщини зареєструвались для участі в мультитесті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.