Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

П'ятниця, 8 березня 2024, 14:39

Цього року на Львівщині учні писатимуть НМТ в укриттях

Це дозволить у випадку повітряної тривоги не переривати тестування, яке триватиме 4,5 години.

Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска під час брифінгу у Львівській ОВА.

Цього року національний мультипредметний тест вирішили провести в укриттях. Це потрібно для того, щоби учні могли спокійно почати й завершити тест.

"Коли з'являється сигнал тривоги, зумовлений агресивними діями російської федерації, учні змушені переривати проходження тесту і спускатися в укриття. А тривала тривога взагалі призводить до перенесення тестування та стає причиною додаткового хвилювання учнів" – наголосив Олег Паска.

За його словами, це хороші, сухі, світлі, укриття, де буде дротовий інтернет і хороша вентиляція. Тестування проводитимуть у укриттях училищів та університетів. Зокрема, на це погодились Львівський національний університет ім. І. Франка, Національний університет "Львівська Політехніка", Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького, Українська академія друкарства, Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, коледжі, школи й громади Львівщини.

Реєстрація на тест починається 14 березня і триватиме до 11 квітня 2024 року. Кожен учасник має створити персональний кабінет УЦОЯО персональний кабінет. Триватиме тестування 4,5 години.

Цього року вступники вперше мають здати 4 предмети. Обов'язковими будуть українська мова, математика та історія України. Четвертий предмет можна обрати самостійно: фізику, хімію, біологію, географію, українську літературу або іноземну мову (англійську, німецьку, французьку або іспанську).

Нагадаємо, в Україні цьогоріч абітурієнти здаватимуть НМТ замість ЗНО.  У 2022 році Верховна Рада на рік спростила ЗНО, скасувала державну атестацію та вступні іспити через бойові дії.

Як раніше повідомлялось, абітурієнти складали єдиний тест, який включає тестові питання з трьох предметів. Такий порядок був єдиним для вступу на всі спеціальності.

Додамо, минулого року понад 20 тисяч абітурієнтів з Львівщини зареєструвались для участі в мультитесті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.