Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВНЗ Львова

П'ятниця, 20 січня 2023, 15:37

В Україні цьогоріч абітурієнти здаватимуть НМТ замість ЗНО

ВНЗ Львова

Цього року для вступу до вишів також необхідно скласти національний мультипредметний тест.

Про це повідомляє Українська правда.

Цього року, як і минулого, абітурієнти замість традиційного зовнішнього незалежного оцінювання складатимуть національний мультипредметний тест, який включатиме тестові питання з трьох предметів.

Однак цьогоріч вступники матимуть змогу самостійно обрати один предмет.

Як заявив сьогодні під час брифінгу міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, обов'язковими предметами залишаться математика та українська мова, водночас третій предмет випускники можуть обрати серед таких дисциплін: історія України, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, хімія, фізика.

За його словами, сі три предмети випускники складатимуть в один день, а мультипредметний тест триватиме 180 хвилин. 

Реєстрація на національний мультипредметний тест стартуватиме у квітні.

Нагадаємо, у 2022 році Верховна Рада на рік спростила ЗНО, скасувала державну атестацію та вступні іспити через бойові дії. Як раніше повідомлялось, абітурієнти складали єдиний тест, який включає тестові питання з трьох предметів. Такий порядок був єдиним для вступу на всі спеціальності.

Найвищі 200 балів з одного предмету на національному мультитесті отримали 638 львівських випускників. Найбільше таких випускників має Львівський фізико-математичний ліцей – 73 учні отримали найвищі результати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.