Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Понеділок, 15 серпня 2022, 14:47

Понад 600 випускників львівських шкіл отримали максимальні бали на єдиному мультитесті

Львів

Найвищі 200 балів на національному мультитесті отримали 638 львівських випускників.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Цього року через війну звичне зовнішнє незалежне оцінювання проводили у форматі єдиного національного мультипредметного тесту, на якому 638 львівських школярів отримали найвищі 200 балів.

Зокрема, з них:

- 200 балів з одного предмету отримали 454 випускники;

- 200 балів з двох предметів отримали 144 випускники;

- 200 балів з трьох предметів отримало 40 випускників.

"Отримали результати ЗНО, яке цього року складали у форматі мультитесту: ще не знаю загальної статистики по країні, але так виглядає, що львівські школярі знову набрали найбільшу кількість найвищих результатів" – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Загалом у 93 школах Львівської ОТГ є учні, які отримали 200 балів, а це – 85% від загальної кількості львівських закладів загальної середньої освіти.

Традиційно найбільше таких випусників має Львівський фізико-математичний ліцей. Там аж 73 учні отримали найвищі результати.

Також до трійки лідерів за результатами тесту ввійшли Львівська академічна гімназія, де 41 випускник отримав найвищий результат, та Львівська лінгвістична гімназія – 22 випускники.

Нагадаємо, Верховна Рада на рік спростила ЗНО, скасувала державну атестацію та вступні іспити через бойові дії. Як раніше повідомлялосьабітурієнти складали єдиний тест, який включає тестові питання з трьох предметів. Такий порядок є єдиним для вступу на всі спеціальності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.