Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

драйкулери

Понеділок, 18 березня 2024, 09:01

Про впровадження енергоефективних систем охолодження для бізнесу

драйкулери

Компанія Dalgakiran, один з лідерів на ринку промислового холодильного обладнання, на протязі майже 20 років діяльності на ринку України займається впровадження енергоефективних рішень для бізнесу.

У цьому матеріалі ми хотіли б розповісти про системи охолодження на базі “сухих градирень”.

Вони відомі також як драйкулери. Це сучасні системи охолодження, які використовуються для забезпечення охолодження промислового обладнання. Операційний принцип цих установок полягає в циркуляції теплоносія через теплообмінник, що охолоджується за допомогою осьових вентиляторів.

Драйкулери вважаються більш ефективними порівняно з традиційними вентиляторними градирнями. Вони пропонують ряд переваг, якими вже скористались вітчизняні підприємства у сфері енергетики, хімічної, машинобудівної та харчової промисловості. Розглянемо детальніше ці переваги.

Порівняння мокрих градирень та драйкулерів

Характеристика

Мокрі градирні

Сухі градирні (драйкулеры)

Принцип роботи

Використовують воду для відведення тепла за допомогою випаровування. Гаряча вода потрапляє у градирню, де вона розпилюється або розливається на поверхню, де відбувається випаровування.

Використовують повітря для відведення тепла. Гарячий газ або рідина проходить через теплообмінний блок, де тепло передається повітрю, що проходить через систему.

Використання води

Вимагають великої кількості води для ефективного відведення тепла.

Теплоносій знаходиться в закритому контурі, а тепло відводиться з радіаторів, через які проходять труби з теплоносієм.

Водні витрати

Технологічний процес вимагає підготовки води. Не очищена вода призводить до виходу з ладу зрощувачів.

Водні витрати мають місце у випадках коли система доповнюється системою безпосереднього зрощення (пряме адіабатичне охолодження). Навіть у таком випадку витрата води мінімальна. Уприскування розпорошеного водяного струменя (або туману) відбувається безпосередньо в потоці повітря від теплообмінника або на додаткову сітку радіатор.

Операційні витрати

Необхідність витрачати воду, обслуговувати системи водопідготовки, змінювати форсунки та розбризкувачі призводить до більших витрат на підтримку систему у робочому стані.

Зазвичай мають менші операційні витрати через меншу кількість води, потрібну для експлуатації системи. Немає проблем з корозією та відкладення

Універсальність

Можуть бути менш універсальними у порівнянні з сухими градирнями через вимоги до води та обмежену ефективність в певних умовах.

Можуть бути більш універсальними, оскільки вони менше залежать від води та можуть працювати ефективно в більш широкому діапазоні умов.

 

Обираючи між мокрими градирнями та сухими градирнями (драйкулерами), компанії зазвичай враховують такі фактори:

  1. Необхідна холодопродуктивність та вимоги до робочих температур відповідно технологічному процесу виробництва.
  2. Тип використаної до цього системи охолодження, якщо йдеться про реконструкцію та можливість використання частини існуючої інфраструктури.
  3. Доступність водних ресурсів.
  4. Експлуатаційні та капітальні витрати на майбутню систему охолодження.

Що пропонує Dalgakiran своїм потенційним клієнтам?

“Далгакиран компресор Україна” не лише постачає промислове обладнання для охолодження. Наші фахівці пропонують інноваційні рішення для найскладніших завдань з промислового охолодження та комплексні рішення. Комплексні рішення можуть включати не тільки повних комплекс обладнання для системи охолодження, а й обладнання для інших ланок технологічного процесу. Наші спеціалісти можуть взяти на себе відповідальність за монтаж техніки безпосередньо на місці у замовника та пусконалагоджувальних роботах. Багаторічний досвід наших інженерів дозволяє нам пропонувати повне оновлення виробництва або перехід на більш енергоефективне та продуктивне обладнання для охолодження.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.