Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

Вівторок, 19 березня 2024, 11:40

У Львові здадуть на металобрухт десять міських автобусів

львівські маршрутки

Комісія міськради погодила списання 10 автобусів до яких немає запчастин.

Вчора, 18 березня, під час засідання комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міськради депутати підтримали проєкт ухвали "Про списання з балансу ЛК АТП № 1 основних засобів".

Йдеться про списання 10 автобусів Mercedes та LAN 1993 року, які непридатні для подальшого використання містом, тому що до них немає запчастин, й продаж їх на металобрухт.

За інформацією керівника управління транспорту Львівської міськради Ореста Олеськіва, останній раз автобуси експлуатувалися ще у 2016 році.

У січні, під час розгляду цього питання, члени комісії доручили міськраді, перш ніж списувати ці автобуси, постаратись знайти волонтерів чи громадські організації, які б змогли їх відремонтувати їх та використати для потреб ЗСУ.

Однак, як заявив Олеськів, автобусами зацікавилась лише одна організація, проте змушена була відмовитись від них. Тому автобуси таки спишуть на металобрухт.

"Ми звертались публічно, шукали самостійно різні організації. До нас звертались чотири організації, три з них відмовились, а одна зацікавилась. Проте вона хотіла взяти три або чотири автобуси. Однак минулого тижня вони повідомили, що зараз не мають можливості й відтерміновують це рішення. Через це ми дійшли згоди, що зараз списуємо ці автобуси, а наступну партію автобусів, яку також чекає списання, запропонуємо їм" – наголосив Орест Олеськів. 

Нагадаємо, у лютому цього року комісія транспорту Львівської міськради більше ніж на половину зменшила видатки на ремонти вулиць, щоб скерувати кошти на статутні капітали "АТП №1", "Львівавтодору" та "Львівелектротрансу".

Наразі у місті триває тендер на закупівлю 12 низькопідлогових автобусів за кошти ЄІБ, а бюджету Львова у 2023 році на маршрутки скерували понад мільярд гривень. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.