Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

трамвай

Вівторок, 19 березня 2024, 13:58

У Львові вирішили списати 16 трамваїв та тролейбусів

трамвай

Комісія міськради вирішила списати з балансу ЛКП "Львівелектротранс" 14 трамваїв та 2 тролейбуси, які не використовують на маршрутах.

Вчора, 18 березня, під час засідання комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міськради депутати підтримали проєкт ухвали, якою пропонують дозволити списати з балансу ЛКП "Львівелектротранс" основні засоби, непридатні для подальшого використання.

Йдеться про 14 трамваїв та два тролейбуси загальною вартістю 13 854 073,99 грн. Згідно з документами, більшість трамваїв 1980-х років випуску, однак серед них є чотири транспортні засоби, які випустили у 2008 році. Також у списку на списання є два тролейбуси 2006-2008 років випуску.

За інформацією керівника управління транспорту Львівської міськради Ореста Олеськіва, ці трамваї та тролейбуси не використовують на маршрутах та не підлягають ремонту.

"Це накопичені речі. У 2022 році нічого не списувалось. Зараз є в тому потреба, бо ми маємо отримати швейцарські трамваї та, відповідно, місце під них треба звільнити" – пояснив Олеськів.

Нагадаємо, 8 лютого на сесії Львівської міськради депутати погодили списання з балансу ЛКП "Львівелектротранс" 16 тролейбусів вартістю понад 9 млн грн. А наприкінці січня Швейцарія передала Львову вживані 30-річні трамваї.

Крім цього, у Львівелектротрансі планують здати на металобрухт трамвайні колії вартістю понад мільйон гривень.

Додамо, вчора комісія міськради також погодила списання 10 автобусів до яких немає запчастин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.