Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

трамвай

Вівторок, 26 березня 2024, 11:16

З бюджету Львова виділять 26 мільйонів на ремонт вживаних трамваїв з Берліна

трамвай

Німеччина передасть ЛКП "Львівелектротранс" 12 трамваїв, на ремонт яких з бюджету міста спрямують 26 мільйонів гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 25 березня, під час засідання комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності Львівської міськради депутати погодили додаткове виділення 26 млн грн для поповнення статутного капіталу ЛКП "Львівелектротранс".

Зокрема, ці кошти комунальне підприємство планує використати для оплати транспортування, оплати митних платежів, ПДВ та переобладнання на візки 1000 мм 12 трамваїв КТ4-D та запасних частин до них, які має безплатно отримати з Берліну (Німеччина).

"З Берліну ми отримуємо безкоштовно ще 12 трамваїв. Ці трамваї для Львова не є новинкою, раніше ми вже закупляли такі і вони їздять по Львову, їх експлуатація повністю себе виправдала. Вони є міцними, в кращому стані, а головне економними. Але є один нюанс – нам потрібно знайти кошти на їх транспортування у бюджеті міста" – пояснив голова комісії транспорту Ігор Зінкевич.

Зазначимо, у 2018 році ЛКП "Львівелектротранс" закупив у Берліна 30 вживаних трамваїв за 800 тисяч євро. Після їх отримання комунальне підприємство оголосило закупівлю на ремонт візків для них.

Внаслідок того, що вагони виявились не адаптованими для Львова, прокуратура оголосила підозру чиновникам Львівської міськради та "Львівелектротрансу" у службовій недбалості під час закупівлі цих трамваїв.

Додамо, раніше у міськраді вирішили списати з балансу ЛКП "Львівелектротранс" 14 трамваїв та 2 тролейбуси, які не використовують на маршрутах, щоб звільнити місце для швейцарських трамваїв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.