Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

електронний квиток

Понеділок, 1 квітня 2024, 12:12

Марсіанські хакери атакували базу валідаторних аферистів Садового

електронний квиток

На автоматизовану систему е-квитка у Львові здійснили хакерську атаку, поліція відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У ніч на 29 березня було зафіксовано хакерську атаку на систему електронного квитка у Львові, ціллю якої стали бази даних програмного забезпечення АСОП.

Внаслідок цього були тимчасово недоступні послуги друку персоналізованих "ЛеоКарт", купівлі, поповнення транспортних карток та перевірки балансу

Зараз усі служби працюють над відновленням повноцінної роботи системи, а поліція відкрила кримінальне провадження та внесла інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 

"Станом на зараз до аналізу ситуації залучено фахівців кіберполіції та представників Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. Також працює оперативний штаб міста та команда представників із безпеки наших підрядників" – наголосив директор ЛКП "Львівавтодор" Микола Власюк.

За його словами, списання коштів за оплату проїзду, починаючи з 28 березня, відбувається з затримкою, також неможливо переглянути баланс на картці, а також не доступна опція поповнення картки.

Нагадаємо, 29 березня повідомляли, що сервіси друку, купівлі чи поповнення, а також перевірки балансу "ЛеоКарт" тимчасово не працюють через позапланові технічні роботи.

Також 23 лютого відбувся тимчасовий збій у роботі фінансового ядра компанії "Мікроелектроніка" через це львів'янам, які розраховувались за проїзд банківською картою, кошти списувати через 3-4 дні.

Додамо, 11 грудня 2023 року у Львові почала діяти безготівкова оплата у всьому громадському транспорті. Згідно з рішенням виконкому, вартість проїзду становить 20 грн під час розрахунку готівкою у водія, під час оплати банківською карткою проїзд вартує 15 грн, а з картою "ЛеоКарт" – 13 грн за одну поїздку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.