Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

електросамокати

Вівторок, 2 квітня 2024, 12:31

Самокатний оператор Bolt щез з львівських вулиць у невідомому напрямку

електросамокати

Оператор прокату самокатів Bolt призупинив свою діяльність у Львові.

Про це повідомляє ГО "Зручне місто" на своїй сторінці у Фейсбуці.

З вчора, 1 квітня, після того, як Львівська міськрада затвердила місця вивантаження та паркування електросамокатів для операторів прокату самокатів Bolt та E-Wings, самокати Bolt почали зникати з вулиць Львова.

"Зранку на все місто було лише 3 самокати, до обіду вже два, а до вечора сервіс повністю вимкнули. В підтримці оператора спочатку порадили "слідкувати на карті", а пізніше заявили про "тимчасові незручності" і відмовились називати причину закриття сервісу. Після цього в додатку цей розділ став неактивним.

В Києві та Франківську самокати станом на вечір 1 квітня продовжують працювати з їх великою кількістю на вулицях. Чи пов'язаний такий збіг з потребою оренди місць підтвердження немає. Сервіс E-Wings ще працює, хоча кількість зон та самокатів, схоже, теж скоротились" – наголосили активісти.

Зазначимо, операторів прокату самокатів у міськраді зобов’язали укладати договори оренди на місця паркування електросамокатів, а кошти від цього надходитимуть до міського бюджету Львова. 

Додамо, з 2021 року у Львові електросамокатам дозволили їздити на тротуарах та заборонили перевозити пасажирів. Місця для розміщення електросамокатів є на електронній карті. 

А з жовтня 2023 року у місті обмежили швидкість руху електросамокатів та встановили нові правила для операторів послуг прокату. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.