Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Українська академія друкарства

wikipedia.org

Середа, 3 квітня 2024, 10:38

Українська академія друкарства стане інститутом Львівської політехніки

Українська академія друкарства

Уряд схвалив приєднання Української академії друкарства до НУ "Львівська політехніка".

Про це повідомляє міністр освіти Оксен Лісовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 2 квітня, на своєму засіданні Кабінет міністрів прийняв рішення про приєднання Української академії друкарства до НУ "Львівська політехніка".

За його словами, на базі "Львівської політехніки" сформують окремий інститут із назвою "Українська академія друкарства", де продовжать освітню і наукову діяльність академії, проте її непрофільні програми об'єднають зі схожими програмами у "Львівській політехніці".

"Студенти, які вже розпочали навчання в Українській академії друкарства, продовжать його за обраними спеціальностями та освітніми програмами зі збереженням всіх попередніх умов (форма фінансування, сума контракту / бюджетне місце). Разом із цим, навчання у більшому університеті для студентів означає також доступ до ширшого кола профільних і кваліфікованих викладачів, дисциплін до вивчення та ліпшої матеріально-технічної бази" – наголосив Оксен Лісовий.

Зазначимо, раніше у Міносвіти заявили про наміри зменшити кількість українських вишів, аргументуючи таку необхідність тим, що протягом останніх років в Україні скорочується кількість випускників шкіл.

У зв'язку з цим 17 лютого цього року міністр освіти та науки України Оксен Лісовий прибув до Львова, де обговорив з керівництвом Львівської ОВА та Львівської облради приєднання до НУ "Львівська політехніка" інших освітніх закладів області, в тому числі Української академії друкарства.

Колектив та студенти академії виступили проти цього рішення та зареєстрували петицію з вимогою не приєднувати Українську академію друкарства до НУ "Львівська політехніка".

Додамо, у березні Міністерство освіти і науки вирішило на час вступної кампанії призупинити процес об’єднання ВНЗ крім тих, що вже перебувають на погодженні у центральних органах виконавчої влади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.