Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 10 квітня 2024, 11:25

У Львові продовжили архітектурний конкурс з відновлення музею Шухевича

Львів

Виконком продовжив реєстрацію на архітектурний конкурс з відновлення музею Романа Шухевича та облаштування навколишнього простору.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 9 квітня, виконавчий комітет Львівської міськради пройняв рішення про продовження Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на проєктну пропозицію з відновлення Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який був знищений російською ракетною атакою 1 січня 2024 року.

Зареєструватися на участь у конкурсі можна до 19 квітня, а конкурсні проєкти прийматимуть до 3 червня 2024 року. Зокрема:

- завершення реєстрації на участь у конкурсі – 17.00 год 19 квітня 2024 року;

- термін подачі конкурсних проєктів у цифровому та друкованому вигляді – до 17.00 год 3 червня 2024 року;

- підготовка та проведення засідання журі, визначення переможців конкурсу – 4-21 червня 2024 року.

Нагадаємо, 27 лютого у Львові оголосили архітектурний конкурс на проєктну пропозицію з відновлення Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

Додамо, що 1 січня внаслідок влучання російського безпілотника виникла пожежа у музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича у Білогорщі. На сесії 6 лютого депутати Львівської обласної ради підтримали рішення про відбудову музею, проте через те, що будівля не є власністю облради, необхідно отримати дозвіл на будівельні роботи від Львівської міськради.

Через це депутати міськради звернулися до Андрія Садового з вимогою якнайшвидше визначити замовника робіт з відбудови, а Фонд Порошенка пообіцяв профінансувати відбудову музею та представив банківську гарантію на 4 млн грн.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв відновити музей Шухевича, однак вже після перемоги з одночасним розширенням і реконструкцією його будівлі, для чого у місті збирались оголосити архітектурний конкурс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.