Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЛНМУ ім. Данила Галицького

old.meduniv.lviv.ua

Вівторок, 16 квітня 2024, 14:28

Університетську лікарню ЛНМУ імені Данила Галицького фінансуватимуть за програмою держгарантій

ЛНМУ ім. Данила Галицького

Уряд дозволив університетській лікарні ЛНМУ імені Д. Галицького отримувати фінансування за програмою держгарантій медобслуговування населення.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Кабінет міністрів прийняв рішення, яким дозволив університетській лікарні Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького отримувати фінансування за надання медичних послуг за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення.

"Прийняте урядом рішення дозволяє працювати за програмою медичних гарантій, а отже сформувати стійку фінансову базу для забезпечення якісної меддопомоги та підготовки висококваліфікованих медичних фахівців. Кожен студент, інтерн та медик зможе вдосконалювати свої професійні навички на практиці, а пацієнти – отримувати ефективне лікування" – зазначив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

У МОЗ наголосили, що університетська лікарня має стати потужним, багатопрофільним закладом охорони здоров’я, який забезпечує інтеграцію медичної практики, освіти й науки під час підготовки майбутніх медичних фахівців, а також їх постійний доступ до практичної медицини для опанування максимального обсягу клінічних навичок та вмінь.

Планується, що до роботи на базі університетської лікарні будуть залучатися найкращі спеціалісти з унікальним досвідом для надання медичної та реабілітаційної допомоги.

Нагадаємо, що на початку року уряд ухвалив рішення про передачу майна Львівської залізничної лікарні для створення університетської лікарні ЛНМУ імені Данила Галицького. 

Зазначимо, наприкінці січня цього року у МОЗ оголосили конкурс на заміщення посади ректора ЛНМУ ім. Данила Галицького. Колектив медуніверситету висунув кандидатуру Ореста Чемериса на цю посаду.

Чемерис  з липня 2023 року є виконуючим обов'язки ректора медуніверситету. Він з квітня 2020 року й до того часу очолював департамент охорони здоров'я Львівської ОВА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.